İZMİR / KEMALPAŞA - Halilbeyli Hatice Ali Katrancı İlkokulu

Nis

Okulumuzda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sevinç ve coşkuyla kutlandı.

Nis

21 Mart Nevruz Bayramı sebebiyle okulumuzda kutlama programı düzenledik.Nevruz, Türk toplulukları ve komşularımız arasında kutlanan geleneksel bir bahar bayramıdır. Milî kültürümüz içerisinde birlik ve beraberlik sembolü olan önemli kültür mirasımızı şiirler,yarışmalar ve yakılan Nevruz ateşi ile yaşattık.Okul müdürümüz, öğretmenler ve öğrenciler ateşin üzerinden atlayarak baharın gelişini çoşku ile kutladık.

Mrt

Çanakkale Zaferi, Türk milletinin onur ve direniş destanıdır. 18 Mart 1915'te başlayan ve 18 Mart 1916'da kazanılan bu zafer, Türk topraklarını işgal etmek isteyen düşmana karşı verilen eşsiz bir mücadeleyi simgeler. Binlerce şehidin verdiği fedakarlıkla yazılan bu destan, Türk milletinin vatan sevgisi ve bağımsızlık tutkusunun en önemli göstergesidir. İ

Mrt

Okulumuzda düzenlenen İstiklal Marşı Güzel Okuma Yarışmasına katılan öğrencilerimize başarı belgesi verildi.

Mrt

12 Mart 1921, Türk milleti açısından çok önemli bir tarihtir. Bunun nedeni, İstiklal Marşı'nın kabulü ve millî marşımız olarak belirlenmesidir.

İstiklâl Marşı'nın şiiri, Mehmet Âkif Ersoy tarafından yazılmıştır. Kurtuluş Savaşı'nın büyük bir mücadeleye dönüştüğü yıllarda yazılan bu şiir, 12 Mart 1921'de Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir. İstiklal Marşının kabulü ile birlikte Türk milletinin coşkuyla söylediği, saygıyla dinlediği resmi marşı ortaya çıkmıştır.

Mrt

Kadın hakları konusuna, dünya çapında verilen önemin artmasının sonuçlarından birisi olarak 1977 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 8 Mart tarihinin Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanmasını kabul etmiştir.

Mrt

Yeşilay haftası kapsamında öğrencilerimize alkol,sigaranın zararları ve teknoloji bağımlılığından bahsedildi.Ögrencilerimiz sınıf içi etkinlikler yaparak panodo sergiledi.

Mrt

Vergi haftası kapsamında vergi bilinci oluşturulması için öğrencilerimize çizgi film ve animasyon izletildi.